EMSELLA - en ny teknik för att stärka bäckenbotten


Vi träffar dagligen kvinnor som lider av inkontinens i olika former, både vid ansträngning, trängningar eller både och, det vill säga blandinkontinens. Vi vet i studier att knipövningar ger starkare bäckenbotten men vi måste vara ihärdiga, göra det ofta och under flera månader för att få ett bra resultat.  Emsella är icke-invasiv behandling som är avsedd att stärka bäckenbottenmuskulaturen för behandling av urininkontinens hos både kvinnor och män.
I USA och delar av Europa har Emsella behandlingen erbjudits sedan flera år tillbaka och nu har den börjat etablera sig även i Sverige. 
Efter att ha träffat flertalet patienter som varit väldigt nöjda med behandlingen tog vi reda på mer och har nu valt att investera i och erbjuda Varbergs kvinnor (och män!) samma möjligheter. 

Välkommen!
Önskar du kontakt för mer information
 

Fungerar Emsella?

Emsellas effekt är påvisad i flera kliniska studier. En behandling på cirka 30 minuter motsvarar mer än 11 200 knipövningar.  Flera studier visar upp till 95% upplever förbättrad livskvalitet efter att ha genomgått en behandlingskur  med Emsella.  Även svenska studier pågår!

Behandlingen är godkänd av amerikanska läkemedelsverket FDA och är medicinskt certifierad i Europa, CE märkt.

Inkontinens -
ett dolt handikapp

Inkontinens är ett av våra större hälsoproblem där både kvinnor och män är drabbade.  Cirka 10 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har någon form av inkontinensproblem, av dessa är cirka 75 procent kvinnor och är ett klassiskt "dolt handikapp" som påverkar vardagen i stor utsträckning.

Kvinnor som genomgått en vaginal födsel och de som uppnått klimakteriet utgör den största kvinnliga patientgruppen. Äldre män samt män som genomgått prostatektomi pga prostatacancer utgör den största manliga patientgruppen.

Det är också vanligt att kvinnor upplever nedsatt sexuellt tillfredställelse efter förlossning eller med åldern som bland annat är kopplat till en försvagad bäckenbotten muskulatur.

Även personer som inte har problem kan använda metoden i förebyggande syfte.

Orsaker till försvagad bäckenbottenmuskulatur:

* Åldrande – all stimulerande funktion blir nedsatt
* Vaginal förlossning – uttöjning av bäckenbottenmuskulatur och vävnad
* Klimakteriet - minskning av östrogen påverkar musklerna
* Skadade nerver – tex. efter operation eller olycka/skada
* Prostataoperation – avlägsnande av prostata och en del av muskel


Hur fungerar EMSELLA?

Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som stöder bäckenorganen och sträcker sig över bäckenbotten. Starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsan och tarmen. Försvagade bäckenbottenmuskler betyder att inre organ inte stöds fullt ut och man kan ha svårt att kontrollera urinblåsan med inkontinens som följd, medan starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsa och tarm. Under en behandling sitter du påklädd men välj gärna tunnare material.  Känslan är lite pirrande sammandragningar.


  • Emsella skapar en icke-invasiv elektromagnetisk stimulering av bäckenbottenmusklerna som framkallar kontraktion för att stärka rehabilitering av svag muskulatur och återställning av neuromuskulär kontroll för behandling av manlig och kvinnlig urininkontinens.
  • Emsella använder sig av HIFEM, högintensiv fokuserad elektromagnetisk teknologi för att djupt stimulera muskelkontaktioner i bäckenbotten. HIFEM- riktar sig mot neuromuskulär vävnad och inducerar elektriska strömmar.
  • Med den fokuserade energin kan vi åstadkomma djup penetration, stimulering av bäckenbottenmuskulaturen och stimulering av neuromuskulär kontroll.
  • En enda behandling ger tusentals supramaximala kontraktioner av muskulaturen i vårat bäcken


EMSELLA behandlar

  • Urininkontinens
  • Bäckenbottenproblem
  • Nedsatt intim tillfredsställelse - en trevlig biverkan
Gäller både kvinnor och män

Pris EMSELLA behandling

6 stycken behandlingar - 6 000 kr 

Enstaka behandling 1000 kr

För önskvärd effekt rekommenderas en kur om 6 behandlingar under 3 veckor, med 2-4 dagar mellan tillfällena. Du kan sedan efter behov boka in enstaka återbesök mellan 9 – 12 månader efter genomgången kur för att upprätthålla ditt resultat.

En behandling tar 30 minuter men första gången du kommer vill vi ha lite extra tid för dig. Vi går igenom vilka besvär du har och journalför dessa för att sedan kunna följa förbättringarna under kuren.

Kontakta mottagningen för mer information och hjälp med bokning. Enstaka tider kan också bokas via boka direkt (länk nedan) 


Vanliga frågor & svar

Vem är rätt kandidat för EMSELLA?

EMSELLA är ett bra alternativ för kvinnor och män i alla åldrar som önskar lösning för urininkontinens, återhämtning efter förlossning och förbättring av kvaliteten på deras intima liv.

Hur lång är behandlingen? Hur många sessioner behövs?

Din behandlare kommer ta fram en behandlingsplan för dig. En behandling tar runt 30 minuter och det behövs ungefär 6 behandlingar som genomförs vid två tillfällen per vecka.

Hur känns en behandling? Är det smärtsamt?

Du kommer känna en stickande (pirrande) känsla och kontraktioner av bäckenbottenmuskulerna under behandlingen. Du kan genomföra dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

Hur snabbt kan jag se resultat?

Du kan uppleva förbättring redan efter en behandling. Resultatet kommer fortsätta förbättras under de följande veckorna.

Hjälper EMSELLA mot nedsatt sexuell tillfredställelse hos kvinnor?

Ja, det är en positiv bieffekt. En väl fungerande och stark bäckenbottenmuskulatur är starkt bidragande för en kvinnas sexuella tillfredsställelse och för att kunna uppnå orgasm. Studier som gjorts visar att kvinnor som använde EMSELLA fick ökad och förbättrad sexuell funktion, såväl gällande upphetsning och lubrikation. Dessutom fick de lättare orgasm och smärta vid samlag minskade (tack vare högre lubrikation). Kvinnorna som ingick i studien upplevde även ökad lust.

Fungerar EMSELLA mot nedsatt sexuell tillfredställelse hos män?

Emsella har god effekt mot nedsatt sexuell tillfredsställelse hos män, det är en positiv bieffekt av behandlingen. Vissa studier visar att erektil dysfunktion ofta hänger ihop med inkontinens, då bäckenbottenmuskulaturens styrka och funktion är avgörande såväl för att svällkropparna i penis ska kunna bli blodfyllda som för att kunna kontrollera sin blåsa.

Finns det några kontraindikationer för att få behandling? 

Man kan inte få EMSELLA-behandling när man har preventivmedel av metall som kopparspiral. EMSELLA-behandling är heller inte möjlig om man har inopererade proteser eller implantat av metall som sitter mellan navel och knä alternativt i centrala nervsystem såsom ryggrad, huvud eller hjärta. Om du är osäker, kontakta oss. 

Hur bokar jag?

Vi kommer kunna erbjuda bokningar via hemsidan inom kort men nu kan du endast göra en intresseanmälan. 


Från och med slutet av november kommer vi kunna boka in behandlingar.

Rådgivning & frågor om EMSELLA behandling