Om lust...

Att bara ha sex som är skönt låter kanske som en självklarhet, men många människor har av olika anledningar sex som de inte njuter av och som de inte känner sig nöjda med. Detta kan påverka lusten negativt. Positiv upplevelse, leder till lust, och lust till att ha lust.


En stressig vardag med för lite återhämtning i livet är också en vanlig orsak till minskad lust. Sex och fortplantning prioriteras inte i en stressad kropp.

Rådet för sexuell lust är inte att invänta sexlusten utan att göra något som är tillfredställande för att få lusten att infinna sig igen. Få igång en positiv spiral och bryta den negativa spiralen.

Tips på aktiviteter som stimulerar lusten

För in sex i ditt medvetande, ju mer vi gör något eller tänker på något desto mer lättillgängligt är det!

Läs böcker med erotiskt innehåll, eller titta på film

Onanera. Genom kunskap om dig själv, får du lättare att njuta även med din partner.

Tillsammans med din partner:

Ligg sked en stund innan ni somnar (helst nakna), utan att det skall leda till något mer intimt.

Sensualitetsträning är en övning i flera steg som man gör tillsammans för att träna på närhet och fysisk beröring utifrån andra aspekter än ”krav” på sex eller samlag. Bra vid erektionsbesvär, bristande lust och lubrikation

Steg 1:

Bestäm i förväg vem som skall börja vara givare och mottagare av smekningarna. Lämplig tid kan vara allt från 5-30 min. (hellre kortare tid och det blir av)

Mottagaren lägger sig på mage och givaren smeker över hela kroppen uppifrån och ner. Könsorganen får inte beröras. Byt roller när tiden ni bestämt är klar. Efteråt pratar ni om hur det kändes, både att vara givare och mottagare.

Om båda känner sig bekväma går ni vidare till nästa steg, om inte, fortsätter ni ligga på mage tills det känns avslappnat.

Steg 2:

Mottagaren lägger sig på rygg, nu skall framsidan smekas, inga erogena zoner får beröras. Byt roller när tiden är klar. Efteråt pratar ni om hur det kändes, både att vara givare och mottagare.

 

Steg: 3

När smekningarna känns avslappnande för båda, kan ni i nästa steg även smeka erogena zoner.

När detta känns bra för er båda och om lusten finns kan ni börja med samlag.

Om ni fick ny lust och uppskattade stunderna tillsammans kan det vara en god idé att då och då återskapa dessa. Att vara nära och smekas är en form av sexualitet som är kravlös och avslappnande.